Βαφή μετά από κερατίνη: 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Οι θεραπείες κερατίνης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες μαλλιών που διατίθενται για όσους επιθυμούν να προσθέσουν δύναμη και λάμψη στα μαλλιά τους. Αλλά μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που προκύπτουν μετά από μια θεραπεία κερατίνης είναι: “Μπορώ να χρησιμοποιήσω βαφή μετά από κερατίνη;”. Η απάντηση είναι ναι!


Αν και οι θεραπείες κερατίνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε δύναμη και λάμψη στα μαλλιά σας, μπορούν επίσης να προκαλέσουν κάποια ζημιά.
Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βάφετε τα μαλλιά σας μετά από μια θεραπεία κερατίνης. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιή και όμορφα.


Πρώτον, είναι σημαντικό να περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία κερατίνης πριν βάψετε τα μαλλιά σας. Αυτό τους δίνει χρόνο να προσαρμοστούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των δύο εβδομάδων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με κερατίνη. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας είναι προστατευμένα και ότι η βαφή δεν θα αφαιρέσει τις ευεργετικές επιδράσεις της κερατίνης.

Όταν είστε έτοιμοι να βάψετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα χρώμα που να είναι παρόμοιο με το χρώμα των μαλλιών σας πριν από τη θεραπεία κερατίνης. Αυτό συμβαίνει καθώς η θεραπεία κερατίνης μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας και η βαφή με ένα χρώμα που είναι πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο θα μπορούσε να κάνει το χρώμα να φαίνεται ανομοιόμορφο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το χρώμα που πρέπει να επιλέξετε, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κομμωτή. Μόλις επιλέξετε ένα χρώμα και είστε έτοιμοι να βάψετε τα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της βαφής. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η βαφή θα προσκολληθεί σωστά στα μαλλιά σας και ότι το χρώμα που τελικά θα έχετε είναι το χρώμα που θέλατε.

 

 

Τέλος, μετά τη βαφή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σαμπουάν και μαλακτικό που είναι σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα θα βοηθήσουν στη προστασία αλλά και στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας.

Συμπερασματικά, η βαφή μετά από κερατίνη μπορεί να εφαρμοστεί, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα που προαναφέρθηκαν ούτως ώστε να έχετε υγιή μαλλιά, γεμάτα λάμψη και ζωντάνια!!

Βραδινά Χτενίσματα-Behairstyle.gr

3 thoughts on “Βαφή μετά από κερατίνη: 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

  1. Pingback: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κερατίνη σε βαμμένα μαλλιά

  2. Pingback: Βάψιμο πόρτας με λαδομπογιά: 4 Βήματα - Loypochrom

  3. Pingback: - βάψιμο εξωτερικού χώρου - loypochrom

Comments are closed.